Apisto.pl Strona Główna Apisto.pl
Forum miłośników pielęgniczek

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa strona Apisto.pl

Czy podoba Ci się nowa szata graficzna strony apisto.pl?
tak
51%
 51%  [ 20 ]
poprzednia była lepsza
15%
 15%  [ 6 ]
wymaga poprawy (prosimy o konstruktywne podpowiedzi w tym wątku)
33%
 33%  [ 13 ]
Głosowań: 39
Wszystkich Głosów: 39

Autor Wiadomość
mientus 


Dołączył: 08 Maj 2007
Posty: 705
Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 2:11 pm   

GP napisał/a:
Pysia, z radością opublikujemy artykuł ze zdjęciami na stronie - właśnie doświadczenia hodowlane i spostrzeżenia świeżym okiem są najciekawsze. i wszystkich zachęcam do dzielenia się nimi.

chciałbym też, żeby forumowicze pomogli nam w opisywaniu poszczególnych gatunków. spis jest w miarę kompletny i aktualny, ale o wielu rybach są tam tylko szczątkowe wiadomości.


Proszę, tu jest mój miniraport o a.hongsloi zezwalam na publikację ;)
_________________
Krzysiek
 
     
jerrymagu 
Czarna Koszula......

Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 225
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 3:25 pm   

UWAGA:
Klikając na Gif z rybką nie zostaję w prawidłowy sposób przekierowany na stronę główną.
Ponadto przy wpisywaniu adresu http://apisto.pl również wyskakuje błąd:
Not Found

The requested URL /main.php was not found on this server.

Po dodaniu członu www. przed apisto.pl, strona ładuje się prawidłowo.
Proszę o przeanalizowanie problemu[/i]
 
     
Ruki 
Wielebny Syfku :)


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 5501
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 3:37 pm   

jerrymagu napisał/a:
Ponadto przy wpisywaniu adresu http://apisto.pl również wyskakuje błąd:
Not Found

The requested URL /main.php was not found on this server.

Po dodaniu członu www. przed apisto.pl, strona ładuje się prawidłowo.
Proszę o przeanalizowanie problemu[/i]

U mnie działa bez problemu. Na wszystkich 3 komputerach.
_________________
 
 
     
cdromi 
apistomania


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 686
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 7:29 pm   

mientus napisał/a:
Proszę, tu jest mój miniraport o a.hongsloi zezwalam na publikację

miniraport umieszczony na stronie
_________________
Pozdrawiam
Romek
_________________
 
 
     
piotrK 


Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 3321
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 7:38 pm   

Mnie działa.
_________________
Cichlidae.pl
 
     
jerrymagu 
Czarna Koszula......

Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 225
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 11:43 pm   

Skopiowałem adres:
http://apisto.pl/

Pokazuje się stary baner z Apistogrammą i liśćmi i ten błąd o którym pisałem występuje
Poniżej konstruktywne uwagi:

Przeglądarki:

IE 7 - działa
Firefox 3.5.9 - nie działa (efekt opisany powyżej)
Opera 10.01 - działa

Chciałbym podkreślić, iż w przypadku Firefox'a sprawdziłem na dwóch różnych komputerach i dwóch różnych sieciach.

Czy macie pewność że strona prawidłowo działa na wszystkich przeglądarkach?!
I nie to żebym się mądrzył, ot tak chce Wam pomóc, wszak informatykiem z zawodu jestem ;)
 
     
Ghost


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 60
Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 11:46 pm   

cache wyczyszczony?
Firefox 3.6.3 i najnowsza opera - działa.
_________________
Lubelski Serwis Akwarystyczno - Terrarystyczny
 
     
cdromi 
apistomania


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 686
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 11:51 pm   

jerrymagu napisał/a:
Firefox 3.5.9 - nie działa (efekt opisany powyżej)
Czy macie pewność że strona prawidłowo działa na wszystkich przeglądarkach?!
I nie to żebym się mądrzył, ot tak chce Wam pomóc, wszak informatykiem z zawodu jestem


Skoro jesteś informatykiem z zawodu wiedzieć powinieneś, że aktualnie obowiązującą wersją Firefox jest 3.6.3, a w tej działa.
_________________
Pozdrawiam
Romek
_________________
 
 
     
Ruki 
Wielebny Syfku :)


Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 5501
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Kwi 08, 2010 11:55 pm   

Sprawdzone na starym FF(nie aktualizowany z pół roku chyba) i działa. :wink:
_________________
 
 
     
jerrymagu 
Czarna Koszula......

Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 225
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 12:10 am   

cdromi napisał/a:
jerrymagu napisał/a:
Firefox 3.5.9 - nie działa (efekt opisany powyżej)
Czy macie pewność że strona prawidłowo działa na wszystkich przeglądarkach?!
I nie to żebym się mądrzył, ot tak chce Wam pomóc, wszak informatykiem z zawodu jestem


Skoro jesteś informatykiem z zawodu wiedzieć powinieneś, że aktualnie obowiązującą wersją Firefox jest 3.6.3, a w tej działa.

hmmm cache wyczyszczony.
A co do Twojego stwierdzenia Kolego cdromi to nie oznacza iż musze aktualizować na wszystkich swoich komputerach wszystkie przeglądarki. hmm zaktualizowane przeglądarki do najnowszych wersji nie są wyznacznikiem wiedzy. Skoro moje uwagi wywołują taką burzę mózgów u Ciebie to już nie będę zgłaszał dla świętego spokoju uwag.
Jutro jeszcze raz sprawdzę dokładnie ustawienia obu przeglądarek aby dać Wam wsad i rozwiać wszelkie wątpliwości.oby to była wina mojej złej konfiguracji bo to zawsze łatwiej wyeliminować.
Pozdrawiam wszystkich
 
     
cdromi 
apistomania


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 686
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 12:35 am   

jerrymagu napisał/a:
A co do Twojego stwierdzenia kolego cdrom to nie oznacza iż musze aktualizować na wszystkich swoich komputerach wszystkie przeglądarki. hmm zaktualizowane przeglądarki do najnowszych wersji nie są wyznacznikiem wiedzy.

Skoro odebrałeś moje uwagi tak osobiście to przepraszam, masz rację nie musisz aktualizować przeglądarek na wszystkich swoich komputerach i zgadzam się, że najnowsza aktualizacja nie jest wyznacznikiem wiedzy, ale sprawdzałem na wersji Firefox 3.6.3 i działa bez uwag.
jerrymagu napisał/a:
Skoro moje uwagi wywołują taką burzę mózgów u Ciebie to już nie będę zgłaszał dla świętego spokoju uwag.
[quote="jerrymagu"]
Dla dobra apisto.pl zgłaszaj i nie obawiaj się o moje mózgi :mrgreen:

P.S. Jeszcze raz przepraszam jeśli czujesz się urażony
_________________
Pozdrawiam
Romek
_________________
 
 
     
jerrymagu 
Czarna Koszula......

Dołączył: 13 Gru 2009
Posty: 225
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 7:15 am   

nie czuję się urażony. Spox. Dla mnie problemu nie ma i też przepraszam
 
     
mientus 


Dołączył: 08 Maj 2007
Posty: 705
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 8:29 am   

U mnie na ff 3.6.3 i wcześniejszej wersji działa bez problemu.
_________________
Krzysiek
 
     
poton
><((((°>


Dołączył: 03 Maj 2008
Posty: 603
Skąd: Racibórz
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 8:48 am   

cdromi napisał/a:
najnowsza aktualizacja nie jest wyznacznikiem wiedzy

To dobrze. :mrgreen: Ja aktualizuję raz na jakiś czas.
jerrymagu napisał/a:
Firefox 3.5.9 - nie działa

Mam jeszcze starszą, bo 3.5.6 i śmiga jak ta lala.
_________________
Pozdrawiam Mariusz

Apistogramma borelli
Apistogramma hongsloi
 
     
gan 
Site Admin
Sarcophilus harrisii


Dołączył: 28 Lut 2003
Posty: 3358
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 10:33 am   

jerrymagu napisał/a:
hmmm cache wyczyszczony.
Hmmmmm może po drodze jakiś cache, bo na serwerze nie ma już fizycznie pliku index.html, który zawierał stare ramki.

Cieszę się też, że informatykom samoczynnie opadło ciśnienie ;) Proszę zawsze pamiętajcie, że to hobby i nie ma się co denerwować przez jakieś psikusy xxxxwaru :D

Pozdrawiam
GAN
 
     
PiECIA 

Dołączył: 10 Sie 2009
Posty: 29
Skąd: Warszawa/Stasi Las
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 9:49 pm   

Ileż ja się z tą "templejtką" nagimnastykowałem przy okazji robienia strony klienta (czolowka.com.pl):D Strasznie niefortunny wybór (mistrzem php/css nie jestem), kod okrojony do minimum, choć nie musi być to wadą o ile macie w zespole redakcyjnym php-owca, w takiej sytuacji obaw nie ma o dalszy rozwój a ubogość w budowie może być tylko zaletą:]
PS. Jeżeli będę mógł w czymś pomóc, służę.

[edit]
A by było na temat mnie się podoba bardziej tak:
_________________
PiECIA
"Czasami lepiej milczeć sprawiając wrażenie idioty niż się odezwać rozwiewając wszelakie wątpliwości"
Ostatnio zmieniony przez PiECIA Nie Kwi 25, 2010 10:27 pm, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
AquaDreams 


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 9:58 pm   

Chwała wszystkim za wkład pracy, ale
Kod:
            <!--    Apisto.pl, Powered by <a href="http://joomla.org/" .......


zróbcie coś z tym <!-- ;-)
_________________
Pozdrawiam,
Arek
Znajdziesz na Facebook
 
     
Ghost


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 60
Skąd: Lublin
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 10:28 pm   

Hm... Ale przecież blok

Kod:
<!--
-->

to po prostu komentarz w html :)
_________________
Lubelski Serwis Akwarystyczno - Terrarystyczny
 
     
mientus 


Dołączył: 08 Maj 2007
Posty: 705
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 10:48 pm   

PiECIA, jak dla mnie to bardzo fajna koncepcja.
_________________
Krzysiek
 
     
AquaDreams 


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 10:55 pm   

Cytat:
to po prostu komentarz w html :)

hmmm no tak .. to tak jakby zamalować podpis pod obrazem ... to takie zwyczajne.... po prostu .. farba ;-)

Nie kazali płacić, prosili o pozostawienie odpowiedniej treści w stopce.
Takie trudne ???
_________________
Pozdrawiam,
Arek
Znajdziesz na Facebook
 
     
Ghost


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 60
Skąd: Lublin
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:14 am   

AquaDreams napisał/a:

Nie kazali płacić, prosili o pozostawienie odpowiedniej treści w stopce.
Takie trudne ???

Błąd (a przynajmniej tak mi się wydaje :) ).
Joomla jest na licencji "GNU General Public License", co oznacza, że można ją dowolnie modyfikować. Nigdzie (chyba) nie zostało napisane "możesz używać joomli za darmo, tylko pozostaw informację na jakim skrypcie działa strona".
_________________
Lubelski Serwis Akwarystyczno - Terrarystyczny
 
     
AquaDreams 


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 9:06 am   

Ghost napisał/a:
chyba

Ten argument powala ;-)

Ghost napisał/a:
Błąd (a przynajmniej tak mi się wydaje :) ).

W sumie mnie też się wydaje :mrgreen:

Moja strona/blog również jest oparta o GNU Public Licence i nie widziałem żadnych przeciwwskazań aby pozostawić w stopce info o WordPress.org oraz autorze szablonu, o który się oparłem.
Daleki jestem od drogi pt. "informatyk informatykowi wilkiem" ;-)
_________________
Pozdrawiam,
Arek
Znajdziesz na Facebook
 
     
Ghost


Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 60
Skąd: Lublin
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:19 am   

Cytat:
Ten argument powala ;-)

Jak będę mieć czas, żeby sprawdzić dokładnie to napiszę "na pewno" ;)

AquaDreams napisał/a:
Moja strona/blog również jest oparta o GNU Public Licence i nie widziałem żadnych przeciwwskazań aby pozostawić w stopce info o WordPress.org oraz autorze szablonu, o który się oparłem.
Daleki jestem od drogi pt. "informatyk informatykowi wilkiem" ;-)


Autora szablonu nigdy nie usuwam, co najwyżej dodaję informacje o modyfikacji.
Informację o skrypcie (a przynajmniej o wersji) z jakiego się korzysta - zawsze powinno się usuwać (chociaż nie zawsze to robię :) ). Nie chodzi tutaj o zrobienie komuś na złość przecież a o bezpieczeństwo. Domorośli "włamywacze" bardzo często zapuszczają programy wyszukujące w sieci strony na których jest tekst "Powered by xxx" i włamujące się na takie strony. Jeśli się nie mylę to w ten sposób parę lat temu (ok. 2007 roku) grupa tureckich hakerów w jedną noc dokonała włamań na dużą ilość stron opartych o joomlę.
_________________
Lubelski Serwis Akwarystyczno - Terrarystyczny
 
     
AquaDreams 


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 506
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 11:21 am   

Oj ;-) informacje na tyle się chroni na ile są warte :mrgreen:
Włamy były, są i będą ;-)

Jak już uprzednio napisałem dalekie są mi akcje pt "Zrobię Ci więcej roboty".
To raczej nie jest miejsce na dyskusję o aspektach bezpieczeństwa etc ;-)

Powracając do meritum wątku ...
mnie ujęła ilość artykułów. Ponoć były na "starej" stronie ... czas nadrobić lekturę ;-)
Dzięki wszystkim za wszelki wysiłek.
_________________
Pozdrawiam,
Arek
Znajdziesz na Facebook
 
     
Linf 

Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 98
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 7:34 pm   

A ja mam takie drobne pytanie :) Jak zdobyć konto na stronie :?: Ponieważ mój login i hasło z forum nie pasują :(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11