Jak najlepiej wyl?ga? artemi?
Wystarczy przestrzega? kilku podstawowych zasad.

1. Woda

Do przygotowania wody s?onej u?ywamy soli (NaCl) niejodowanej bez ?adnych dodatkw w ilo?ci od 15 do 30g (?y?ka sto?owa) na 1 litr wody s?odkiej.

1.1. Poziom pH wody

Optymalny poziom pH wynosi 8 - 9

1.2 Temperatura

Optymalna temperatura wyl?gu to 28 - 29C.

1.3 Napowietrzanie

Ca?y czas nale?y odpowiednio napowietrza? tak aby jaja znajdowa?y si? w nieustannym ruchu, jednak niezbyt intensywnie, gdy? mo?na zabi? ?wie?o wyklute naupliusy.

2. W czym wyl?ga? artemi?

Tu nie ma ?adnych wielkich wymaga?. Wystarczy wi?kszy s?oik lub butelka z tworzywa (1,5 lub 2 litry) po wodzie mineralnej z odcietym dnem ustawiona nakr?tk? do do?u. Wa?ne aby po ka?dym wyl?gu dok?adnie umy? naczynie!

3. Wyl?g

Jednorazowa ilo?? jaj artemii przeznaczonych do wyl?gu powinna wynosi? od 1 do 2g na 1 litr s?onej wody. Po ok. 24 godzinach mo?emy ju? karmi? narybek larwami solowca.

4. Elementy potrzebne do wyl?gu artemii:

a) naczynie zgodnie z w czym wyl?ga? artemi?
b) pompka napowietrzaj?ca zgodnie z napowietrzanie
c) sl niejodowana
d) jajeczka (cysty) artemi (warunek niezb?dny)

I to ju? wszystko, reszta to w?asna pomys?owo?? i do?wiadczenie.

 

Logowanie



Polish Czech English French German

on line

Naszą witrynę przegląda teraz 4 gości